Először is itt vannak a legfontosabb információk az etetéssel kapcsolatban, hogy véletlenül, akár jóhiszeműen sem ártsunk a madaraknak:

A téli madáretetés nem jelent nagy befektetést, különösen akkor ha az etetőt is magunk készítjük. A következőkben bemutatunk néhány egyszerűen és gyorsan, a legtöbb otthonban megtalálható maradék vagy hulladék anyagból elkészíthető madáretetőt.

A jól ismert alaptípusok mellett számos, különleges alakú etetőt, itatót és madárodút is készíthetünk egy kis fantáziával, barkácsolással.

Cserepekből, cserép alátétekből számos variáció létezik, attól függően milyen anyagokat találunk hozzá.

  

A legalapvetőbb konyhai hulladékokból, a műanyag palackokból is nagyszerű madáretetőt készíthetünk, előnyük hogy az időjárás viszontagságaitól viszonylag zártra, védettre tudjuk készíteni.

A konzervdobozok, befőttesüvegek is megtalálhatóak minden háztartásban és tartósabbak a műanyagoknál, ellenben ugyanolyan könnyű dolgunk van velük.

Mindenkinél akad otthon egy-egy kallódó csésze, kistányér stb., aminek úgysem találjuk régóta a helyét, a következő képeken láthatjuk hogyan tölthetik be újra hasznos mivoltukat a hétköznapokban.

 

Akár a muffin sütő formát is újrahasznosíthatjuk.

A csillárok, lámpaburák biztosan nem elsőre jutnak eszünkbe madáretető készítésnél, de még ezeknek is hasznát vehetjük. Egy kreatív, újrahasznosító elme mindenben meglátja a lehetőséget.

A következő ötletek bizonyítják hogy lehetőségeink végtelen számúak ha madáretetőt szeretnénk készíteni. Az újrahasznosítás jegyében is lehetünk stílusosak, bizonyítja ezt a borospohár, borosüveg kombináció is. Legyen akár a kertünk büszkesége vagy egy eldugott hátsó kertben, a kevéssé látványos etető, a funkcionalitás a lényeges, az időjárástól védett, madarak által könnyed megközelíthetőség.