Jó ideje nagyon divatosak a különböző boxok élő- és selyemvirágból egyaránt (virágbox). Elkészítésük nagyon egyszerű, bátran nekikezdhet bárki.

Most a tavasz első virágai között számon tartott boglárkákból  mutatom be, hogyan készülnek ezek a helyes kis díszek.  

 

Ehhez a 11cm széles, 5 cm magas dobozhoz összesen 24 darab virágfejet  használtam fel.  három különböző színben, méretben majdnem egyformák.

A dobozt tűzőhabbal béleltem ki. (Ha nincs otthon a szürke, száraz kötészetben használatos, nyugodtan használható a zöld is. A végeredményt nem befolyásolja.) Méretre vágtam, beleragasztottam a dobozba, majd egyenkét belehelyeztem a boglárkákat.

Ha nem vagy biztos abban, hogy melyik virág hova kerüljön, előre bele lehet szúrni a tűzőhabba, így ha nem tetszik, meg lehet változtatni a helyüket. Ha sikerült elhelyezni, ragasztópisztolyt használva rögzítjük a virágokat.

Akkor lesz szép, ha vigyázunk, hogy a boglárkák között ne legyenek rések. Ne látszódjon ki a tűzőhab. Ha mégis találunk lukakat, a virágszirmokat is elsimogathatjuk takarásukra. Magasságuk is egyforma legyen!

Amikor ezzel elkészültem, egy színben, méretben megfelelő szalagot a doboz közepén körbetekertem, ahol összeért, ragasztóval rögzítettem. Készítettem egy méretben passzoló masnit is, azzal takartam el az illesztést. Ehhez elég volt egy 50cm hosszúságú szalag.

Leszedegettem a ragasztó szálakat, ezzel el is készült a tavaszi virágbox, ami ajándéknak is nagyon jó.

 

Készítette: Popovics Erika

Nézd meg a videót a készítésről:

Ha kedvet kaptál az elkészítéséhez, akkor itt tudod beszerezni az alapanyagokat egyben:

https://kreativotthon.com/shop/home/161-viragbox-szett.html