Gyorsan elkészíthető, szilveszteri dekorációs ötletek

Szilveszter éjjelén minden megengedett, ilyenkor engedjük ki az egész éves gőzt. A vendégek színes vagy elegáns ruhákban, trombitákkal, vidáman érkeznek. A dekorációt az asztalon, a helyiségekben gazdagon alkalmazhatjuk, ilyenkor fontos, hogy minden fényben ússzon és csillogjon. Éppen ezért jó hasznát vehetjük a karácsonyi dekorációknak is mint pl. a fényfüzér, girland és persze a csillagok is elmaradhatatlan részei a szilveszteri lakásdekorálásnak. Válogatásunkkal ötleteket szeretnénk adni a lelkes és kreatív házigazdáknak, hogyan tudják fillérekből, akár maradék anyagokból partiképessé tenni otthonukat.

Elsőként az ajtót pillantják meg a vendégek, ezért ide is varázsolhatunk egy kis újévi hangulatot. Az óra, mint díszítő elem, mely az idő múlására emlékeztet bárhol, bármilyen mennyiségben megengedett ilyenkor, legyen az a bejárati ajtó, vagy az asztaldísz. Akár a karácsonyi ajtódíszt is újragondolhatjuk.

A lakásba érve az első célpont biztosan a bárpult, illetve a svédasztal kínálata lesz. Ide jöhetnek az izzósorok, és minden, ami csillogót találunk otthon.

Egy-egy hangsúlyos elem, amely odavonzza a tekintetet, elég egy helység hangulatához. Legyen az például egy falról, plafonról lógó dísz, egy függöny stb. Itt is lényeg az arany minden mennyiségben és a csillogás.

Jöhetnek a kiegészítő díszítések, ekkor tényleg bármit felhasználhatunk, amit találunk otthon. Akár a karácsonyról maradt díszítést is felfrissíthetjük egy kis szilveszteri papírgirlanddal, a lencsét nem csak a tányéron használhatjuk és a gyertyát se feledjük, hisz minden ünnep fényét emeli. Jöhetnek a tollak, gyöngyök, bármi ami csillog és a bőséget sugallja, hisz jelképesen ezért tesszük ki őket szem elé, hogy  az új évre bőséget hozzanak nekünk.

Vicces dekorációkat, fejdíszeket magunk is tudunk készíteni papírból. A lufi, mint éjfélváró kellék nagy sikert szokott aratni és mindenki örül, ha kipukkaszthatja óránként, így is sürgetve az új évet.

Fenyőgirlandból elcsenve egy kicsit, hurkapálca segítségével, (képen látható módon) a pezsgőspoharak ünnepélyesebbnek hatnak majd.

Névvel ellátott papírdíszek a talpaspoharakon megkönnyítik a „melyik volt az én poharam” kérdéskört, így mosogatást spórolhatunk vele és természetesen beleszámítanak a díszítésbe.

Vitathatatlanul a  poharaké a főszerep, ezért mindenképp fektessünk hangsúlyt a megjelenésükre.

Az arany és az ezüst, bármilyen formában jól mutat falon, asztalon, papírból magunk is tudunk készíteni dekorációkat.

Csatlakozz facebook oldalunkhoz még több ötletért!