Ha lemaradtál az előző részről, akkor itt olvashatod.

Biztos Te is kerültél már olyan helyzetbe, amikor valamilyen alkatrészt kellett kicserélned. Leszerelted elvitted a boltba, vásároltál egy másikat és visszaszerelted volna, ha meglettek volna a csavarok

csavarok

Ekkor jöhetett a jól bevált „megnézem a vastagságot tolómérővel”.
A következőkben felsorolom, hogy milyen alkatrészekhez milyen csavart érdemes használni.

De ha ez a bejegyzés csak erről szólna, akkor igen rövid lenne. Mindenki kitalálja előbb vagy utóbb, hogy milyen csavarra van szüksége utóbb, de így nemcsak azt tudod majd, hogy mivel mit lehet helyettesíteni, hanem azt is tudni fogod, hogy egy komplett bútorhoz hány és milyen méretű csavar szükséges. Ennek tudatában, már érdekesebb, ugye?

Amikor egy bútort megtervezünk, nemcsak azt kell tudnunk, hogy milyen bútorlapokat kell rendelnünk, milyen alkatrészeket, de azt sem árt tudni, hogy például hány tiplire lesz szükségünk a bútor felfogatásához. Ennek tudatában egy rövid felsorolás, indoklással:

• Kivetőpánt: 4×18-as facsavar, azért 18mm-es, mert így biztosan nem bújik ki a bútorlap túloldalán és elég vastag is a megfogatáshoz.
• Fogantyú: M 4×25-ös, vagy amit a fogantyúhoz adnak, ettől el lehet térni. Például mondok egy példát :). Ha a fiókelőlap felfogatásához kell csavar és a fiók + az előlap két bútorlapból épül, akkor természetesen nem elég a 25mm. Ilyenkor használhatunk 40, 45mm-es csavart a fogantyú fajtájától függően.
• Bútor összefogatása. Na, ez már összetettebb. Amikor a bútor oldalát fogatjuk a fenéklemezre, akkor a 4×55-ös, 4×60-as csavar megfelelő, 55 cm szélességig én 5 db-ot javaslok, elosztva.

bútor szerelés

Ha bővebben érdekel a téma, akkor csatlakozz a zárt facebook csoportunkhoz, vagy szerezd meg az erről szóló könyvet IDE KATTINTVA

 

Facebook csoportunkat itt érheted el:

https://www.facebook.com/groups/tudasbazis