A karácsonyesti teríték az ünnepi dekoráció lényeges eleme. Egy stílusosan, ízlésesen megterített  asztal tovább fokozza a meghitt hangulatot, és még kellemesebbé teszi a finom ételek látványát. Nem kell magunkat óriási költségekbe vernünk, hiszen számos ötlet kínálkozik, amelyet otthon, mi magunk is elkészíthetünk.

Méltán népszerű asztaldísz a fenyőágak, kertből szedett örökzöldek gyertyával vagy izzósorral kombinálva, utóbbinál előny ha elemmel működik. Verhetetlen párosítás, hiszen szinte minden kertben akad hozzávaló, természetes hatást kelt, látványával és illatával egyaránt. Hogyha csak ezt a két elemet feltesszük az ünnepi asztalra már adott is a karácsonyi hangulat, hiszen a fények elengedhetetlenek hozzá.
Kézenfekvő hogy a fenyődíszeket is használjuk az asztal díszítésénél.
Az asztalról lelógó díszek, növények odavonzzák a tekinteteket, így hatásos eredményt érhetünk el ha nem csak a terítékre fókuszálunk.
Tányér alátéteket készíthetjük magunk is, de akár a jól bevált torta csipke is jó szolgálatot tehet.
Az evőeszközök tálalásánál kiélhetjük kreatív énünket, itt tényleg csak a fantáziánk szab határt hogy elegáns, ünnepélyes, vagy kedves, akár vicces lesz az összkép, hiszen akár egy egyszerű masni is megteszi a kellő hatást.
A szalvétát mindenképp vonjuk be a díszítésbe, hiszen emeli az asztal ünnepélyességét.
Saját, természetes anyagból készült „ültetőkártyákkal” személyesebbé tehetjük a hangulatot, akár a mézeskalács sütésnél is gondolkodhatunk előre és készíthetünk névre szóló, egyedi kis figurákat, amik az ünnepi asztalnál a tányérokba kerülnek, ültetőkártya gyanánt.
 
A székeket is bevonhatjuk az ünnepi hangulatba, hiszen az asztal elengedhetetlen tartozékai, akár csak egy masni segítségével.
Az újrahasznosítás, a tárgyak újragondolása az év minden napján hasznos és jó gondolat, így akár fillérekből is készíthetünk ámulatba ejtő asztaldíszeket.
Te is készülsz már a karácsonyra?
Még több inspiráló ötletért kövess minket:
https://facebook.com/kreativvagy/