Szeretnéd az otthonod falát egy szép képpel díszíteni, de nem tudsz festeni? Semmi baj, különböző kreatív technikák alkalmazásával igazán szépet tudsz alkotni. A saját alkotásod teljesen egyedi lesz és otthonos stílusához igazíthatod, nem utolsó sorban pedig nagyszerű kikapcsolódás egy kép elkészítése.

Íme a lépések:

A rétegelt lemezt kend be decoupage ragasztóval:

Helyezd a lemezre a rizspapírt és a tetejét is kend át decoupage ragasztóval belülről kifelé, hogy ne keletkezzenek légbuborékok:

Rostpasztából tegyél ki egy diónyi adagot egy műanyag tetőre és a kés hátuljára vegyél fel az pasztából, majd a rizspapírra nyomd rá és húzd el a kést, így tudsz szép fodrokat készíteni. Ezt addig ismételd amíg el nem készül a szoknya:

A szoknyát fesd tetszőleges színűre, én először pirosra festettem, de később rózsaszínre fogom módosítani, mert az jobban illik az összképbe:

Rostpasztából készítsd el a fűzőt. Egyenletesen kb. 2-3 mm vastag réteget vigyél fel:

A rostpasztához keverj tetszőleges színű akrilfestéket ami illik az összképbe, ezután helyezz stencilt a rizspapírra és kend rá a pasztát 2-3 mm vastagon. Függőleges irányban húzd le a stencilt:

A szoknyát átfestem rózsaszínre, mert ez a szín jobban illik az összképbe, ezt a lépést kihagyhatod, ha elsőre a megfelelő színt találtad meg:

 

3D lakkal emelj ki pár mintát a rizspapírról, én a szárnyakat és a virágmintákat emeltem ki. Ha több rétegben viszed fel a lakkot akkor a második réteget felvitele előtt várd meg, hogy teljesen megszáradjon az első réteg. A száradás ideje alatt vízszintes helyzetben kell lennie a képnek, nehogy elfolyjon a lakk:

Készítette: Szabó Evelin Kreatív sarok

Itt tudod megnézni  a teljes folyamatot, videón: