Billentyűzettartók

A billentyűzettartók szerkezete is rendkívül változatos, létezik belőle tálcás kivitelű és olyan is, amelyre utólag lehet egy bútorlapot rászerelni. Mindkét megoldás megfelelő lehet.

A tálca nélküli tartó lehetővé teszi, hogy a számunkra megfelelő méretű billentyűzettartót készítsük el, mind szélességében, mind mélységében. Ráadásul létezik olyan, amin állítható a magasság is. A tálcás billentyűzettartó különböző méretekben és színekben kapható, felszerelése nagyon hasonló a másikhoz.

Billentyűzettartó készítése házilag

Kezdjük azzal, hogy több fajta billentyűzettartó létezik, méretben, funkcióban mind picit eltér egymástól. Lehet az asztallap aljára és lehet az asztal oldalára is rögzíteni ezeket. Valamelyiknek állítható a magassága is, valamelyik nagyobb terhet bír…

A lényeg, hogy az adott hely mit enged beépíteni.

Nézzünk egy példát.

Van egy asztalunk, amire szeretnék billentyűzettartót szerelni, és a rendelkezésünkre álló hely: 60cm.

Kiválasztjuk a nekünk megfelelő alkatrészt, melyek ezekkel a paraméterekkel rendelkeznek:

Láthatjuk, hogy a billentyűzettartó teljes kihúzható hossza 620mm (350+270mm) és tudjuk, hogy a rendelkezésünkre álló hely 60cm.

Láthatjuk a 2. ábrán azt is, hogy a bútorlapot alulról kell majd rögzítenünk, láthatjuk, hogy mennyi a magassága az alkatrésznek és egyéb méreteket is (pl. a magasság állítás lehetőségét 64-108mm).

Azt is tudjuk, hogy a billentyűzet, amit rá szeretnénk tenni 45cm és az egeret nem szükséges ide tenni, így ráhagyással egy 50cm széles lap biztosan elég lesz és kényelmesen belefér a 60cm-es helyre.

Szükségünk van még a lap mélységének meghatározására, amit az alkatrész határoz meg. Ez a termék oldalán fel van tüntetve, ahogy a 3. ábrán is láthatjuk (350mm)

Tehát megvan a két méretünk, kiválasztunk egy bútorszínt a laphoz, és most meg kell rendelnünk a lapszabászaton egy 500x350mm-es lapot, amit kérjünk körben élzárással (ez az élfólia volt régen, ma már műanyag, gépi ragasztással van megoldva)

Ha megvan a lap, akkor csak össze kell szerelnünk és meg is vagyunk.

Ha bővebben érdekel a téma, akkor csatlakozz a zárt facebook csoportunkhoz, vagy szerezd meg az erről szóló könyvet IDE KATTINTVA

Facebook csoportunkat itt érheted el:

https://www.facebook.com/groups/tudasbazis