A mindennapos bevásárlások alkalmával sok felesleges műanyag zacskót spórolhatunk meg ha vászontáskát hordunk magunknál, ami bármikor kéznél van, hiszen elfér minden ridikülben. Ezt megvásárolhatjuk készen is, de elkészíthetjük házilag, magunknak is, szinte bármilyen maradék, vagy kinőtt ruhadarab anyagából is. Ez utóbbihoz szeretnénk inspirációs ötletekkel szolgálni.

A legegyszerűbb szabású a téglalap alakú, füles szatyor.

A megunt ingek kiválóan hasznosíthatóak erre a célra, hiszen szabásukon nem is kell, vagy alig kell változtatni, jó esetben szinte csak az alját kell összevarrni a fület elkészíteni és a gomboknál bezárni.

Bármilyen mulatságosan hangzik a tányéralátét mint táska, nagyon is jó hasznát vehetjük, ha van két egyforma méretű alátétünk. Hiszen nem csak ridikült készíthetünk belőle, a nagyobb méretűeket, erősre varrva bevásárláshoz is használhatjuk.

Természetesen a farmer soha nem maradhat ki az újrahasznosításból, hiszen a leginkább időtálló anyag és a belőle készült nadrágokon vagy szoknyákon sem kell nagy átalakítást végeznünk.

 

A fülek készítésénél jól jön egy kis kreativitás és már nem is kell külön leszabnunk, megvarrnunk. Hiszen akad minden háztartásban egy már nem használt nyakkendő, vagy egy régi ruha öve, kötélfül stb…

Amennyiben régi pulóverből vagy pólóból készítjük a táskánkat, nem is kell bajlódni a fülekkel.

Hogyha csak az esernyőnk fém része ment tönkre, az anyagát még használhatjuk erre a célra, előnye hogy vízálló és strapabíró.

Aki a varrásban jártasabb és kedve is van hozzá, akár összecsukhatóra is elkészítheti.

Az egyszerű szabásúakhoz készíthetünk behúzót, praktikus és jól mutat.