Ha lemaradtál az előző részről, akkor itt találod.

Ha megvásároltuk a kész konyhabútorunkat, de nem akarunk egy asztalost hívni, hogy beszerelje, akkor ez a leírás a segítségedre lehet.

Persze el lehet ettől térni, az itt leírtak csupán útmutatók.
Több éves tapasztalatunkat osztjuk meg Veled, hogy ne ess azokba a hibákba, amiket mi elkövettünk vagy, hogy minél könnyebben tudd összeállítani. A tartós és jó bútor szereléséhez kell türelem. Gondolom, hogy ezzel nem mondtam újat. Rá kell szánni egy teljes napot, hogy mindenre legyen idő. Nem szabad összekapkodni, hiszen több évig kell, hogy kiszolgáljon minket.

Ha elemes bútort vásárolunk, akkor azt össze kell szerelni a szerelési útmutató alapján. Ebben most nem tudok segíteni, mert mindegyik picit más és azt is tudom, már ez sem egyszerű. Ez a miatt van, hogy nem a vásárlók fejével gondolkodnak, hanem az ő általuk elképzelt összeszerelési logikán.
Érdemes az alsó elemeket összeállítani, úgyis azzal kell kezdeni a beépítést.

Ha ezzel megvagyunk, akkor kezdhetjük. A beépítést valamelyik sarokból kell kezdeni, ha „U” alakú a bútor, akkor nézzük meg, hogy melyik sarok fala leginkább derékszögű. Ez fontos, hiszen megadja a bútor további vonalát.
Először is be kell állítanunk a magasságot. A bútor egyik sarkát állítsuk be méretre. Mivel nincs rajta munkalap, így rögtön számolnunk kell egyet. Például, ha 90cm magas lesz a pulttal együtt a bútor és a munkalap 2,8cm vastag, akkor 90-2,8=87,2cm lesz a bútor teteje.
Tehát a bútor egyik sarkát beszintezzük a szintezőlábbal 87,2 cm-re. Ezután elővesszük a vízmértéket, a bútorra tesszük és a beállított sarokhoz beállítjuk a következő sarkot. Megvan mindegyik, akkor elvileg mindenhogy vízszintesnek kell lennie. Na, mindjárt csalunk egy kicsit, ugyanis az a jó, ha egy picit, de tényleg csak egy picit kifelé lejt a munkalap. Azért, mert ha a víz, vagy valamilyen folyadék kilöttyen, akkor az, véletlenül se befelé csorogjon.
Ez az egyik leginkább figyelmet igénylő feladat. Ha ezt elkapkodjuk, akkor az egész bútor összeszerelését be is fejezhetjük, mert nem lesz jó.

Ha bővebben érdekel a téma, akkor szerezd meg az erről szóló könyvet IDE KATTINTVA