A paverpol mint kreatív újrahasznosítás egyik formája jelenik meg a kézművesség palettáján. Így most WC – papír guriga fölhasználásával készül ez az elefánt.

0 kép

Már tudjuk mi is a paverpol de azért megmutatom képekben is. Különböző kiszerelésben és színben kapható, vízzel nem hígítható. Keverhető pavercolor festékporral így egészen egyedi színek is elérhetők.

1 kép

Art Stone egy dekorációs por, mely a paverpol termékekkel keverhető. A munkamenet bemutatása a későbbiekben lesz.

2 kép

A kellékek drót, vágóeszköz, ragasztószalag és a főszereplő a WC-papír guriga. Egy OSB lapra dolgozom, még nincs rögzítve a munkadarab az alaphoz.

3 kép

Egy másik gurigából vágok egy szeletet, bevágom, így jobban illeszkedik, ez lesz a fej, ragasztószalaggal rögzítem a testhez.

4 kép

Nem csak a lábakat, a füleket is drótból készítem, ragasztószalaggal rögzítem. Egy „árral” szúrom át a papírt, könnyebb így dolgozni.

5 kép

Az így elkészült alapnak alufólia segítségével adunk „elefántformát”, így alakul ki az ormány is. A lábakat is lehet vastagítani, füleit a megfelelő méretre, formára igazítani, a testnek is lehet megfelelő duciságot adni.

6 kép

7 kép

Következik a paverpollal átitatott anyag fölhordása, ezzel a mozzanattal még lehet „elefántabb” formát adni a készülő műnek. Egy kisebb anyagdarabból alakul ki a farok, beépítem a hátsó részbe.

8 kép

9 kép

Munka közben nem csak a készülő szobrunkra, hanem a kezünkre is rárétegeződik a paverpol. Mivel teljesen bőr, és környezet barát, rendelkezik AP pecséttel, így egyszerűen egy meleg vizes kézmosással eltávolíthatjuk. Ezt elkerülendő használhatunk vékony gumikesztyűt.

10 kép

A ragasztás során ruházatunkat védendően ajánlatos egy köténnyel elfedni felső ruhánkat.

11 kép

Kialakult a szobor, hozzárögzítettem a talapzathoz. A száradást, mint mindig elősegíthetjük hajszárítóval, a többi fázisában is. Munkám során egy forgatható alapot használok, így könnyen megnézhetem minden oldalát, nem kell kézbe fogni.

12 kép

13 kép

14 kép

Készül az aljnövényzet, kenderkócot használok, nem mártom paverpolba csak ecsettel hordom föl az anyagot. Az ecsetről a paverpol meleg vízzel eltávolítható.

15 kép

Ezzel a kis „célszerszámmal” hullámosítom föl az aljnövényzetet, számomra megfelelően kialakítva a képet.

16 kép

Egy kis festék az aljnövényzethez.

17 kép

Íme, az őrszem, mely bősz trombitálással jelzi a csordának a veszélyt.

18 kép

 A leírást és a szobrot készítette:

Presztóczki Irén paverpol oktató

Hódmezővásárhely

 

Te is szívesen megosztanád amit alkottál? Akkor KLIKK IDE.

 

Tetszett? Nyomsz egy Like-ot? 🙂