Kreatív otthon – Neked

Kókusz csók (resztelt)

A hozzávalókból  látszik hogy elég jelentős mennyiségű tojásfehérje szükséges hozzá, hiszen 1 db tojásnak kb. 3 dkg a fehérje része. Ezt a receptet éppen erre a célra szoktam használni, vagyis a MARADÉK TOJÁSFEHÉRJE HASZNOSÍTÁSÁHOZ. Hiszen nagyon sok olyan receptem van amihez csak a sárgája szükséges, pl. a kelt tésztákhoz sem jó a fehérje, mert szárítja, vagy a linzer tészta „nyálkás”, nyúlós lesz tőle stb.-stb. Ezért én apránként gyűjtögetem a fagyasztóban, kis fedeles dobozban, mindig ráteszem a régire ha megmarad, így hamar összegyűlik egy ilyen finom kókuszcsókra valóhoz. 🙂

Ez a recept annyiban különbözik a klasszikustól hogy nem kell a fehérjét habbá verni, hanem besűrítjük vízgőzön, így tovább finom marad.

Hozzávalók: 3 tepsihez

Elkészítése: Vízgőz fölött felmelegítjük a liszten kívül az összes hozzávalót. Közben néha megkevergetjük, ha kicsit besűrűsödött és már meleg akkor levehetjük a vízgőzről és a lisztet is hozzáadhatjuk. Csillagcsöves nyomózsákból formázzuk, ha nincs akkor kanállal halmokat készítünk a sütőpapírra. 170 fokon sütjük, amíg kicsit színesedik…Sütőpapíron hagyjuk kihűlni, hosszú ideig tárolható  dobozban.

.

 

 

 



Exit mobile version