Gondolataim az angyalkészítésről:

Nálunk már hagyomány, hogy a gyerekkoromban kézzel készített angyalok minden karácsonykor felkerülnek a fára. Ezért gondoltam, hogy három különböző technikát is mutatok az elkészítésre, teremtsünk hagyományokat az alkotáson keresztül.

Csillámos angyalka

 1. Az angyalka ruhájához vágj ki a méretek alapján 10 db deltoidot csillámos dekorgumiból, hajtsd félbe és a tetejénél ragaszd össze.
 2. Készítsd el az angyalka haját, rajzold meg az arcát és ragaszd össze. A 10 db szoknya elemet ragaszd egymáshoz.
 3. A szárny elkészítéséhez vágj ki egy 5 cm sugarú félkört. Legyezőszerűen hajtsd be kétszer és ragaszd össze középen. Majd ragaszd rá a fejét.
 4. Ragaszd fel a szárnyat a szoknyára, utána előre ragassz fel egy csillagot díszítésként.

Szalagos angyalka

 1. Vágj 5 db 24 cm hosszú fehér szalagot, hajtsd félbe és ferdén vágd le a végét.
 2. Fordítsd egymásra a szalag végét és ragaszd, vagy tűzd össze. Utána ragaszd egymáshoz az öt szalagot.
 3. Készítsd el az angyalka fejét az előzőekben bemutatott technikával, utána ragaszd fel a szalagok közepére. Egy 25 cm hosszú szalagból készíts masnit, a közepét kösd meg.
 4. Az angyalka tarkója alá ragaszd fel a szárnyat (masni), az elejére pedig ragassz fel pár gyöngyöt díszítésként.

Pom-pom-os dekorgumis angyalka

 1. Vágj ki fehér dekorgumiból egy 12 cm átmérőjű kört, a közepéről vágj ki egy 2 cm átmérőjű kört.
 2. Fehér fonalat tekerj körbe párszor a kezeden, középen kösd meg, a fonal végét pedig csomózd meg, hogy akasztó legyen belőle, a két szélét vágd ketté. Fehér zseníliadrótból készíts két kunkort és tekerd egymáshoz.
 3. Rajzold meg egy kisméretű hungarocelgömre az angyalka arcát és ragaszd fel a haját, a szoknyáját tekerd fel és a végén ragaszd meg.
 4. Ragaszd fel a szoknya tetejére az angyal fejét, hátul a tarkója alá ragaszd fel a szárnyat, a szoknya alján körbe pedig ragaszd fel a pom-pomokat.Készítette: Szabó Evelin – Kreatív sarok

Nézd meg ezt is: Repedésmentes bejgli készítése